Обрати школу:

Лівші

 

Діти питають у Бога

"Боже, я дуже хочу знати, чому я лівша, мене це дуже хвилює, усі правші, чому я така?"
(Вишневська Марія, 8 років)

 

Вчені прийшли до висновку, що лівші в ряді областей перевершують правшів. Ліворукі люди швидше реагують на ситуацію і, можливо, навіть більш раціонально діють. Вони також дійшли висновку, що лівші перевершують правшів в заняттях, які вимагають великої швидкості реакції або використання великої кількості інформації.

В ході дослідів з'ясувалося, що ліворукі демонструють кращі результати. Після декількох досліджень учені виявили, що причини таких результатів пояснюються фізіологічно: у лівшів півкулі мозку обмінюються інформацією і працюють краще, ніж у правшів, так як інформація передається швидше і, можливо, навіть більш раціонально. Крім того, у лівшів обидві півкулі є більш симетричними і мають більшу кількість зв'язків між собою.

Жюль Верн у книзі "Двадцять тисяч льє під водою" писав, що "в природі рух іде справа наліво. Всі світила і їхні супутники описують кругові шляхи зі сходу на захід. У людини права рука розвинена краще, ніж ліва ... Завитки мушлі, за рідкісними винятками, загорнуті справа наліво. І якщо трапляється мушля-лівша, знавці цінують її на вагу золота ".

Вчитель недільної школи "ЧАДО"
Наталія Ващенко

* * * * *

Тому, що Господь сотворяє кожного з нас, Людей, як і кожну Живу Істоту, як і кожен Електрон, кожен Атом, кожну Молекулу, кожен Хімічний Елемент нашого Всесвіту, кожну Планету, кожну Зірку, кожну Галактику, кожен Всесвіт ЄДИНОЮ й НЕПОВТОРНОЮ індивідуальною ОСОБИСТІСТЮ - Частинкою свого Єства. Тому, що Господь хоче, щоб ми всі були такими ЕДИНИМИ й НЕПОВТОРНИМИ, тобто несхожими на всіх інших, щоб проживали своє НЕПОВТОРНЕ Життя, мали свої НЕПОВТОРНІ Мрії й Думки, щоб здійснювали свої НЕПОВТОРНІ Вчинки.  :)

Сергій Савченко

 

Версія для друку

© 2011-2024 Дитяча недільна школа "Чадо"
Розробка © 2011-2024 Юрій Зінькевич
Дизайн © 2011 Анна Рибак