Обрати школу:

Молитва батьків

 

МОЛИТВИ БАТЬКІВ ЗА ДІТЕЙ

 

 

Молитва за Україну

Господи Ісусе Христе Боже наш, ми згрішили перед Тобою, і праведним Твоїм судом через неправди і беззаконня наші втратили мир і злагоду в Україні нашій. Ти, Господи, бачиш протистояння між владою і народом, Ти бачиш, як злі сили розпалюють ворожнечу і ненависть між людьми, Ти бачиш непримиренність між  протидіючими силами. Неправда породила в нас насилля, страждання невинних людей і кров. Ти ж, милостивий Господь, що не до кінця гніваєшся, дивлячись на наші вікові великі страждання, голодомор, гоніння на Церкву, заслання і катування, а ще більше – на велике терпіння нашого народу, бо ми і в стражданнях, і в неволі не втрачали віру в Тебе, єдиного істинного Бога – Ти змилувався над нами і дарував нам свободу і державу. Дякуємо тобі за милосердя Твоє, і припадаючи знову дякуємо за Твою безмежну любов. Ми хоч і грішимо перед Тобою, але ж і Тобі єдиному служимо.

Зглянься на нас, Чоловіколюбний Господи, і не карай нас гнівом Твоїм за наші провини вільні і невільні, за наше протистояння і нерозумність, за нашу непримиренність, гордість і нетерпеливість один до одного, за наше небажання знаходити порозуміння. Але Ти, Боже наш, бачиш і навернення до Тебе народу нашого, його віру і жертовність.

Господи Ісусе Христе, Ти сказав: «Без мене не можете робити нічого». Допоможи нам знайти примирення між протидіючими силами. Пошли в наші серця любов один до одного, мир і злагоду, – благає Тебе Церква Твоя.

Владико Многомилостивий, охорони нашу державу від тих, хто зазіхає на її незалежність і хоче розділити її. Господи, збережи нашу Українську державу, як Ти завжди оберігав християнські держави.

Господи Боже, Ти керуєш народами і кожною людиною, ти даєш владу і відбираєш її, надихни нашу владу, щоб вона служила тим, хто обрав її, а не своїм інтересам, або невеликій частині суспільства. Навчи людей, особливо тих, що називають себе християнами, не продавати свою совість ні дешево, ні дорого, бо вона буде потрібна їм у житті.

Господи, Спасителю наш, дай мудрість нашим народним депутатам, щоби вони приймали справедливі закони на благо народу і кожної людини, і не чинили неправди.

Господи Боже наш, Ти є суддя праведний, пошли суддям нашим благодатну допомогу і пробуди їхню совість, щоби вони не дивились на обличчя, на посади і на гроші, а чинили справедливий суд, щоби люди остаточно не втратили надію на правдивих суддів. Нагадай їм, Господи, що скоро і вони стануть перед Тобою на Твій суд.

Господи, напоум наших правоохоронців не застосовувати зброю проти свого народу, проти своїх батьків і матерів, братів і сестер. Навчи також нерозумних людей не спокушувати правоохоронців на насилля.

Господи, Боже наш, сьогодні Україна переживає тяжке випробування. Це наслідок наших гріхів і беззаконь. Не карай нас надмірно, але зглянься на наші немочі, прости нам провини наші і допоможи нам знайти примирення і справедливість, захисти нас від видимих і невидимих ворогів наших, які хочуть поневолити нас,  і помилуй народ наш, як Ти помилував ніневітян заради їх покаяння.

Бо Твоє є милувати і спасати нас, Боже наш, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духу, нині і повсякчас і навіки віків. Амінь.

Молитва до Святого Архангела Михаїла:

Преславний князю Небесних військ, святий Архангеле Михаїле. Оборони нас у нашій битві «проти начал, проти властей, проти правителів цього світу темряви, проти духів злоби в піднебесних просторах». Прийди на поміч людям, котрих Бог створив на свою подобу, і котрих Він відкупив за велику ціну від рабства диявола. Свята Церква вшановує Тебе, як її сторожа і захисника. Тобі Господь довірив душі відкуплених, щоб їх провадити до Неба. Тому молимося, щоб Бог Миру стер сатану під нашими ногами, щоб він більше не міг затримувати в полоні людей і наносити шкоду Церкві. Жертвуємо наші молитви Найвищому, щоб вони без затримки привели на нас Його Милосердя. Схопи дракона, «змія стародревнього, він же диявол і сатана», зв’яжи його і скинь в бездонну пропасть, «щоб не міг він більше зводити народи». Амінь.

Молитва до Чесного Животворчого Хреста:

Нехай воскресне Бог, і розвіються вороги Його,
і нехай біжать від Лиця Його ненависники Його.
Як щезає дим, нехай щезнуть.
Як тане віск від лиця вогню,
так нехай згинуть біси від тих, хто любить Бога
і хто осіняє себе хресним знаменням
і в радості промовляє:
радуйся, Пречесний і Животворчий Хресте Господній,
що проганяєш бісів силою розп'ятого на тобі
Господа нашого Ісуса Христа,
що до пекла зійшов, і подолав силу диявола,
і дарував нам тебе, Хрест Свій Чесний,
на прогнання всякого супротивника.
О, Пречесний і Животворчий Хресте Господній,
допомагай нам зі Святою Владичицею,
Дівою Богородицею,
і з усіма святими навіки.
Амінь.

 

Отче Небесний! Твоїй невимовній Благості та ласкавості ми вручаємо дітей, якими Ти зволив нас поблагословити. Твій Син Божий, Господь наш Ісус Христос, викупив їх своєю найдорожчою кров’ю, а Святий Дух освятив їх у Святому Таїнстві Хрещення. Ти, Боже, зажадаєш від нас на Страшному Суді відповіді за душі дітей наших. Ми відчуваємо весь тягар відповідальності за душі дітей наших. Тому молимо Тебе, Предвічний Отче, подай нам світло і силу, терпеливість, щоб змогли ми дітей виховати ради святої волі Твоєї. Наділи нас, Отче Небесний, своєю милістю, щоб ми зуміли вберегти невинність дітей наших, навчати їх власним добрим прикладом, подбати про їхнє добро душевне та тілесне. І даруй нам, Боже, щоб ми Тебе славити разом з нашими дітьми в Царстві Небесному. Амінь.

 

Дорогий Небесний Отче! Одразу після народження своїх дітей у Святому Хрещенні я передав їх у Твої милостиві руки. Поглянь, - зараз я роблю те саме у цій молитві. Прошу Тебе - поблагослови моїх дітей . Утримуй їх в побожнім страху, щоб їхнє сумління ніколи не обтяжувалось гріхами і щоб вони ніколи не ображали Тебе, або, чого гіршого – не відпали від Твоєї ласки. Дай їм сердець, сповнених віри, покори, послуху і побожності, щоб вони, подібно до дитятка Ісуса, могли зростати в мудрості і прихильності до Тебе і людей. Вирізьби на їхній серцях образ Твого Сина Ісуса Христа, щоб вони аж до благословенного кінця трималися милостивого Бога і мали незаплямоване сумління. Дай, Господи, щоб мої діти були палкими у молитвах, міцно вкоріненими в християнській вірі, ревними в поклонінні Тобі, стриманими і чистими в повсякденному житті, побожними в спілкуванні. Дай, щоб своїми словами чи вчинками вони не засуджували інших, стягаючи, таким чином, праведний гнів і осуд на себе самих. Вбережи їх від спокус і поганого товариства. Утримуй їх Твоїм Святим Духом у Твоїй Святій присутності, щоб вони завжди пам’ятали, що Ти поруч них вдома і поза домівкою, вдень і вночі, в товаристві і наодинці. Нехай Твої святі ангели завжди будуть з ними і охороняють їх на їхніх життєвих шляхах. Рятуй їх за допомогою Твоїх ангелів, як Ти вчинив це з Лотом. Дай їм, подібно до Якова, бути завжди під  їхньою постійною опікою.  Амінь. 

 

Отче Небесний, по волі й милості Своїй Ти дав нам дітей. Просимо Тебе, опікуйся ними, охорони їхні життя, зберігай їх у здоров'ї, захисти від нещасть, щоби вони могли безпечно рости на Твою славу і нашу радість. Сину Божий, Ісусе Христе, оберігай віру дітей наших, дай ласку, щоби були вірні Тобі, і не дозволь, щоб зійшли з шляху праведного. Духу Святий, уділи дітям нашим світло в обов'язках і навчи їх служити Богові та ближнім. Амінь.

 

МОЛИТВА-ПОРУЧЕННЯ СВОЇХ ДІТЕЙ ГОСПОДУ
 

Милосердний Господи Ісусе Христе, Тобі поручаю дітей наших, що Ти їх нам дарував, сповни ж молитви наші. Прошу Тебе, Господи, спаси їх шляхами, які Ти сам відаєш.
Убережи їх від вад чисельних, усякого зла та гордині, і нехай не торкнеться душі їхньої ніщо, противне Тобі. Але віру, любов і надію на спасіння даруй їм, нехай стануть вони у Тебе обраною оселею Духа Святого, і нехай буде їхній життєвий шлях святий і непорочний перед Тобою. Благослови їх, Господи, щоб кожної миті свого життя вони прагнули виконати Твою святу волю, аби Ти, Господи, завжди міг перебувати з ними Духом Твоїм Святим.
Господи, навчи їх молитися Тобі, щоб молитва стала їхньою опорою, відрадою в скорботі й утіхою життя їхнього, і щоб молитвами їхніми спасалися й ми, їхні батьки. Ангели Твої хай оберігають їх неустанно. Нехай будуть діти наші чуйні до горя ближніх своїх, і хай сповнять вони Твою заповідь любові, і якщо согрішать вони, то сподоби їх, Господи, покаятися перед Тобою, і Ти, по Своїй невимовній милості, пробач їх.
Коли ж завершиться їхній земний шлях, то прийми їх у Свою Небесну Обитель, і хай приведуть вони туди із собою й інших рабів Твоїх вибраних.
Молитвами Пречистої Твоєї Матері Богородиці й Приснодіви Марії, святих (перечислити святих покровителів) і всіх святих помилуй нас, препрославлений Господи з Безначальним Твоїм Отцем, Пресвятим і Благим, і Животворящим Духом Твоїм, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.
 
 
МОЛИТВА ЗА РІДНИХ І ХРЕСНИХ ДІТЕЙ
 

Найсолодший Ісусе, Боже серця мого! Ти дарував мені дітей по плоті. Твої ж вони за душею; і мою, і їхні душі відкупив Ти Своєю безцінною Кров'ю; ради Крові Твоєї Божественної молю Тебе.
Найсолодший мій Спасителю, благодаттю Своєї торкнися сердець дітей моїх (імена) і похресників моїх (імена). Охорони їх страхом Твоїм Божественним, стримай від злих нахилів та звичок, спрямуй їх на світлий життєвий шлях до істини й добра, скрась життя їхнє всім добрим і спасительним, облаштуй їхню долю, як Сам того бажатимеш, і спаси душі їхні, провадячи їхніми долями, Господи Боже батьків і дідів наших! Дітям моїм (імена) і похресникам моїм (імена) дай серце праведне, щоб дотримуватись заповідей Твоїх, одкровень Твоїх і законів Твоїх, вірно виконуючи їх. Амінь.
 
 
 
МОЛИТВА МАТЕРІ
 

Господи! Творче всіх сотворінь, докладаючи милість до милості, Ти зробив мене достойного бути матір'ю; благодать Твоя дарувала мені дітей, і я відважуюсь сказати: вони Твої діти! Бо ж Ти дарував їм буття, оживив їх безсмертною душею, відродив їх хрещенням для життя, яке б відповідало Твоїй волі, усиновив їх і прийняв у лоно Церкви Своєї.
Господи! Збережи їх у стані благодатному до самого кінця життя; сподоби їх бути причасниками таїнств Твого Завіту; освяти Твоєю істиною, нехай святиться в них і через них святе Ім'я Твоє, Пошли з неба мені Твою благодатну допомогу в їх вихованні для слави Імені Твого й користі ближнього! Подай же мені для цієї цілі способи, терпіння й силу. Навчи мене, як прищепити в серцях їхніх корінь істинної мудрості - страх Твій, осіни їх світлом спрямовуючої вселенської Твоєї Премудрості! Нехай полюблять Тебе усією душею й усіма помислами своїми, хай припадуть до Тебе усім серцем своїм і ціле життя своє хай з трепетом вслухаються в слова Твої! Даруй мені розум, щоб переконати їх, що істинне життя полягає в дотриманні заповідей Твоїх; що лише праця, скріплена благочестям, приносить у цьому житті повне задоволення всіх потреб насущних, а у вічності - невимовне блаженство. Відкрий їхні серця для розуміння Твого закону.
Хай до кінця своїх днів перебувають із відчуттям всеприсутності Твоєї! Прищепи у їхніх серцях жах і огиду до всякого беззаконня, хай будуть непорочними на шляхах своїх, хай завжди пам'ятають, що Ти, Всеблагий Боже, ревнитель закону і правди Своєї! Збережи їх у чистоті й благоговінні до імені Твого. Хай не ганьблять Церкви Твоєї своєю поведінкою, але хай живуть за її приписами! Одухотвори їх прагненням до корисного навчання і зроби здібними на всяке добре діло. Нехай здобудуть істинні знання в тих науках, які необхідні в їхньому стані, хай просвітяться пізнаннями, благодатними для людства.
Господи! Напоуми мене відмітити незгладимими рисами в розумі й серці дітей моїх пересторогу від зближення з тими, які не знають страху Твого; переконай їх скрізь і всюди уникати будь-якої спілки з беззаконними. Щоб не прислухалися вони до розмов нечестивих, щоб не слухали людей легковажних, щоб не звів їх з дороги Твоєї злий приклад, щоб не спокусилися вони тим, що деколи шлях беззаконня видасться успішнішим у цьому світі.
Отче Небесний! Даруй мені благодать скрізь і завжди остерігатися подати дітям моїм спокуси через свої вчинки, але, постійно пам'ятаючи про їхню поведінку, відвертати їх від помилок, виправляти їхні проступки, втихомирювати впертість і непокірність, не допускати потягу до марноти і легковажності. Хай не захоплюються вони безумними ідеями, не йдуть за пристрастями своїми, хай не запанує гординя в серцях їхніх, не забудуть Тебе і закону Твого. Хай не погубить беззаконня розуму й здоров'я їх, не ослаблять гріхи духовних і тілесних сил їхніх. Судде Праведний, що караєш дітей за гріхи батьків їхніх до третього й четвертого покоління, відверни цюкару від дітей моїх, не карай їх за гріхи мої, але скропи їх росою благодаті Своєї, щобзростали в чеснотах і святості, оповиті благоговінням Твоїм і любов'ю людей благочестивих.
Отче щедрот і всякого милосердя! Від усього свого материнського серця я бажала б дітям своїм повноти земних благ, благословення від роси небесної і від щедрот землі, але найперше хай буде з ними свята воля Твоя! Облаштуй їхню долю, як Сам того бажатимеш, не обділи їх у житті хлібом насущним, подай їм усе, необхідне на час, коли здобуватимуть собі право на блаженну вічність; будь милостивий до них, коли згрішать супроти Тебе; не поминай їм гріхів юності їхньої, через незнання скоєних; зішли скорботу в їхні серця, коли будуть противитися проводу благодаті Твоєї; карай їх і милуй, спрямовуй на шлях, угодний Тобі, але не відкидай їх з-перед лиця Твого! Приймай доброзичливо молитви їхні, даруй їм успіх у всякому доброму ділі, не відверни лиця Свого від них у дні скорботи їхньої, щоб не напали на них спокуси понад їхні сили. Осіняй їх Своєю милістю, нехай ходить з ними ангел Твій і оберігає їх від будь-якого нещастя і злого шляху.
Всеблагий Боже! Зроби мене матір'ю, що втішається дітьми своїми, хай будуть вони відрадою моєю в дні мого земного життя і опорою у старості моїй. Удостой мене з упованням на Твоє милосердя постати з ними на Страшному Суді Твоєму й промовити: "Ось я і діти мої, яких Ти дав мені, Господи!" Нехай разом з ними, прославляючи незмірну благість і вічну любов Твою, восхвалю ім'я Твоє, Отче, Сине і Душе Святий, на віки віків. Амінь.
 
 
 
МОЛИТВА ЗА ЗЕМНІ Й ДУХОВНІ БЛАГА ДЛЯ ДІТЕЙ
 

Господи Ісусе Христе, Сину Божий, заради молитов Пречистої Твоєї Матері, вислухай мене, недостойну рабу (ім'я). Господи, в милостивій владі Твоїй діти мої, раби Твої (імена). Помилуй і спаси їх, імені Твого ради, прости їм усі прогрішення вільні й невільні, скоєні супроти Тебе; настанови їх на істинний шлях Твоїх заповідей і розум їхній просвіти світлом Христовим задля спасіння душі та зцілення тіла.
Господи, благослови їх удома, в школі, у дорозі та в усякому місці Твоїх володінь, оберігай їх під Своїм покровом від кулі, ножа, отрути, вогню, потопу, смертельної недуги та марної смерті. Захисти їх від усіх видимих і невидимих ворогів та від численних хвороб, бід і нещасть, очисти їх від усякої скверни (алкоголю, тютюну, наркотиків) і полегши їхні духовні страждання й скорботи.
Господи, даруй їм на довгі роки життя благодать Твого Духа Святого, здоров'я, чеснотність. Примнож і скріпи, Господи, їхні розумові здібності й тілесні сили, даровані їм Тобою, дай Своє благословення на благочестиве і, якщо Ти цього забажаєш, сімейне життя й народження дітей у законному шлюбі.
Господи! Даруй мені, недостойній і грішній рабі Твоїй (ім'я), батьківське благословення на дітей моїх і рабів Твоїх у цей час ранку, дня чи ночі, Імені Твого ради, бо ж Царство Твоє вічне, всесильне і всемогутнє. Амінь.
 
 
 
МОЛИТВА ЗА ДОБРЕ ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ
 

Небесний Отче, Твоїй невимовній доброті і ласкавості вручаємо діточок, що ними Ти зволив нас поблагословити. Ти, Боже, створив тіла дітей в лоні матері й сотворив безсмертними їхні душі. Твій Син, Господь наш Ісус Христос, відкупив їх Своєю найдорожчою Кров'ю, а Святий Дух освятив їх у святій Тайні Хрещення. Ти, Боже, зажадаєш від нас на страшному суді звіту за душі наших дітей; ми це знаємо й відчуваємо увесь тягар відповідальності за них. Тому молимо Тебе, Предвічний Отче, подай нам світло, силу й терпеливість, щоб ми могли виховати дітей згідно з Твоєю волею. Наділи нас, найліпший Отче, ласкою вміти оберігати невинність наших дітей, учити їх власним добрим прикладом, дбати за їхнє духовне й тілесне добро. Нарешті, дай нам, Боже, щоб ми разом із нашими дітьми славили Тебе колись у Небесному Царстві. Амінь.
 
 
 
МОЛИТВА ЗА ОХОРОНУ ДІТЕЙ ВІД НЕБЕЗПЕКИ
 

Всемогутній Боже! Вручаю своїх дітей Твоїй всемогутній опіці й охороні. Охорони їх, Господи, від усього, що може заподіяти шкоду їхньому здоров'ю та наразити їх на небезпеку смерті. Але передусім молю Тебе, найліпший Отче, охороняй їх від небезпек, що загрожують їхнім душам. Відвертай, Боже, Своєю всесильною Рукою від моїх дітей усе, що може мати лихий вплив на їхні невинні серця або стати для них нагодою до злого. Хорони, Боже, моїх діточок від гріха! Зішли, молю Тебе, Своїх святих ангелів, щобстерегли моїх дітей на життєвому шляху. Всемогутній Боже й Отче, провадь щасливо моїх дітей через усі земні небезпеки й бурі та допусти, щоб вони дійшли до пристані спасіння. Амінь.
 
 
 
МОЛИТВА ПРО ЛАСКУ НЕВИННОСТІ ДЛЯ ДІТЕЙ
 

Пресвятий Боже! Тобі найбільше подобається чеснота невинності. Тому благаю Тебе, змилосердься над моїми дітьми та дай їм цей превеликий дар невинності. Горе моїм дітям, коли б вони впали в гріх нечистоти! Вони були б нещасливими в земному житті, а може й цілу вічність. Тож охорони їх, Боже, і всемогутньою рукою усувай від них усяке прогрішення. Нехай, Боже, Твоя свята ласка вчинить, щоб сердець моїх дітей не забруднили ні почуття, ні думки противні невинності. Хорони, Боже, їхні очі, вуха і язик та дай, щоб вони, чисті душею й тілом, завжди залишалися милим мешканням Святого Духа.
Пресвята Діво Маріє, Пречиста Мати й Заступнице чистих душ, святий Йосифе, невинний Обручнику Пресвятої Діви й усі святі Божі, заступіться за моїх дітей перед Богом і випросіть їм ласку невинності. Амінь.
 
 
МОЛИТВА ПРО МИЛІСТЬ ГОСПОДНЮ
 

Господи Ісусе Христе, хай зійде милість Твоя на дітей моїх (імена), збережи їх під покровом Твоїм, вбережи їх від усякого лукавого помислу, віджени від них ворога, супротивника, розкрий вуха й очі сердечні, даруй радість і смирення серцям їхнім, і нехай буде ім'я Твоє, Господи, благословенне навіки. Амінь.
 
 
МОЛИТВА ПРО РОЗКАЯННЯ І НАВЕРНЕННЯ
 

Господи, всі ми створіння Твої! Пожалій дітей моїх (імена) і наверни їхдо розкаяння. Спаси Господи й помилуй дітей моїх (імена) і просвіти їхній розум світлом Євангелії Твоєї, і настанови їх на шлях заповідей Твоїх, і навчи їх, Спасе, творити волю Твою, боТи є Бог наш. Амінь.
 
 
МОЛИТВИ ЗА ДІТЕЙ ДО ПРЕЧИСТОЇ ДІВИ МАРІЇ
 

Пресвята Діво! Кому, після Бога, маю доручити своїх дітей, як не Тобі, могутній Заступниці християн! Прийми, Владичице неба, моїх діточок, усіх разом і кожне зокрема, прийми їх і будь їм найліпшого Матір'ю. Опікуйся моїми дітьми, Маріє, охорони їх від усього, що може заподіяти шкоду їхньому здоров'ю, особливо, молю Тебе, Ласкава, охорони їх від падіння у гріх. Вчини, Мати Господа Ісуса, Своїми молитвами, щоб мої діти зберегли Божу ласку упродовж цілого життя, а колись славили Тебе, свою ласкаву Покровительку, в Царстві Твого Сина на віки вічні. Амінь.
 
 

О Пресвята Владичице Діво Богородице, спаси і збережи під кровом Твоїм моїх дітей (імена), всіх хлопчаків і дівчаток, і немовлят, хрещених і безіменних, і тих, що у лоні матері перебувають. Покрий їх ризою Твого материнства, збережи їх у страху Божому і послуху батькам, ублагай Господа мого і Сина Твого, нехай дарує їм корисне для спасіння їх. Вручаю їх материнському догляду Твоєму, бо Ти є Божественний покров рабам Твоїм.
Мати Божа, введи мене у образ Твого небесного материнства. Зціли душевні і тілесні рани дітей моїх (імена), моїми гріхами нанесені. Вручаю дітей моїх повністю Господу моєму Ісусу Христу і Твоєму, Пречиста, небесному заступництву. Амінь.
 
 
 
МОЛИТВА ДО АНГЕЛІВ ХОРОНИТЕЛІВ І СВЯТИХ ПОКРОВИТЕЛІВ ДІТЕЙ
 


Небесні приятелі моїх діточок, святі Ангели, і Ви, святі Божі угодники, що імена мої діти одержали у святому хрещенні, опікуйтеся, молю вас, моїми дітьми й моліть за них всемогутнього Бога. Нехай ваша опіка і молитва, святі Божі слуги, будуть моїм дітям надійною охороною проти всякого зла й джерелом щедрих ласк на дорозі до неба. Амінь.

 

МОЛИТВА ПЕРЕД ПОЧАТКОМ НАВЧАННЯ ДИТИНИ
 

Господи Боже і Сотворителю наш, що образом своїм научаєш закону Твоєму, дітям тайни премудрості відкрив Ти, Соломону й тим, що істину шукають, пізнання дарував, - відкрий серця, розум й уста оцих рабів Твоїх (імена), щоб зрозуміли силу закону Твого й успішно пізнавали те, чому навчають їх, і що корисне для слави пресвятого імені Твого, для користі й устрою Святої Церкви Твоєї й розуміння благої і досконалої волі Твоєї. Звільни їх від усяких підступів ворожих, збережи у вірі Христовій і чистоті на всі дні життя їхнього - нехай будуть стійкі розумом і у виконанні заповідей Твоїх. І так навчені прославляти пресвяте ім'я Твоє, стануть спадкоємцями Царства Твого, бо Ти - Бог могутній милістю й силою благ, і Тобі належить всяка слава, честь і поклоніння Отцю, і Сину, і Святому Духові завжди, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.
 
 
МОЛИТВА ЗА ДІТЕЙ, ЩО ХОДЯТЬ ДО ШКОЛИ
 

Боже, Отче всякого світла і знання! Споглянь ласкавим оком на моїх дітей-школярів. Поблагослови їх, Господи, щоб вони набули у школі знань, потрібних для життя, а перед усім ушляхетнили свою душу і серце. Поблагослови їх, Господи, і захорони від дитячих пустощів, та дай, щоб пильно прикладалися до науки. Поблагослови їх, Господи, і охороняй їх перед злим товариством, та вчини, щоб вони дружили лише з дітьми добрими і побожними. Поблагослови, Господи, також і вчителів, щоб їхній вплив на дітей був спасенним; нехай, Господи, ця школа принесе моїм дітям дочасне, а ще більше духовне добро. Амінь.
 
 
 
МОЛИТВА ЗА ДІТЕЙ, ЯКИМ ВАЖКО ДАЄТЬСЯ НАВЧАННЯ
 

Господи Ісусе Христе, Боже наш, що воістину вселився в серця дванадцяти апостолів і силою благодаті Всесвятого Духа, Який зійшов у вигляді вогненних язиків, уста їм відкрив, так що вони почали говорити іншими мовами, зішли Свого Святого Духа й на цю дитину (ім'я) і прищепи у серці її Святе Писання, що його рука Твоя пречиста накреслила на скрижалях Мойсеєві, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.
 
 
МОЛИТВА ЗА НЕВИПРАВНИХ ДІТЕЙ
 

Всевідучий і Премилосердний Боже, Ти знаєш людські серця. Ти ліпше від мене знаєш блуди моєї дитини. Але Ти, Боже, бачиш також і тяжку мою журбу, що ранить моє серце, а це - невиправність мого сина (моєї доньки). Господи! Всі мої старання, щоб цю нещасну дитину повести дорогою Твоїх святих заповідей, не вдалися. До кого ж мені вдатися, кого ж покликати на поміч, як не Тебе, всемогутній Господи? Ти Своєю ласкою пом'якшуєш і найтвердіші серця грішників. Господи! Ти розбійника на хресті пригорнув до Себе. Господи! Ти направив серце грішної Магдалини. Тому благаю Тебе, через Кров і смерть Твого Сина, а Господа нашого Ісуса Христа, пом'якши і направ серце моєї дитини! Попровадь, Боже, благаю Тебе, життя моєї дитини так, щоб вона ступила на шлях Твого святого закону, покаялась і жила за Твоєю святою волею.
Маріє, Мати милосердя і Пристановище грішників, заступися за мене перед Богом і випроси мені потіху, щоб я побачив (побачила) свою дитину чесною в житті й святою у Царстві Твого Сина. Амінь.
 
 
 
МОЛИТВА ПРО ЩАСЛИВИЙ ВИБІР СТАНУ ДЛЯ ДІТЕЙ


Ти, Всевідучий Боже, все бачиш. Ти знаєш, яка дорога життя для моїх діточок найбезпечніша й найкорисніша. Тому, благаю Тебе, вчини Твоєю могутньою ласкою, щоб мої діти завжди ходили тією дорогою життя, яка допровадить їх до щастя на землі і до вічного щастя в небі. Не допусти, Боже, щоб мої діти керувалися у виборі стану пристрастями або земними поглядами, або щоб я порадив (порадила) їм небезпечний для них стан. Але Ти Сам, найліпший і всемогутній Боже, покеруй моїми дітьми і дай, щоб їхній майбутній стан був для них багатим джерелом заслуг на вічне життя. Амінь.

 

МОЛИТВИ  ЗА  ЗДОРОВ'Я  ДІТЕЙ

МОЛИТВИ ЗА НЕДУЖУ ДИТИНУ
 

Ісусе Христе, Боже наш! Коли хвора жінка з вірою великою доторкнулася до краю одежі Твоєї, вона стала здоровою. По вірі її Ти дав їй. З такою вірою і я вдаюся до Тебе, Лікарю всіх, допоможи рабу Твоєму (ім'я) в його недузі. Дай йому спокій душевний і силу тілесну, поблагослови його сном спокійним, а з ним і здоров'ям, і силою, і підійми його з ложа хвороби. Господи, ласка Твоя нехай буде над нами, бо ми надіємося на Тебе. Амінь.


Владико Вседержителю і Святий Царю, що всіх караєш, але не нищиш, зміцняєш підупалих і підносиш повалених, печалі життя людського розвіюєш. Молимося Тобі, Боже наш, раба Твого хворого (ім'я) відвідай милістю Твоєю, прости йому всякий гріх вільний чи невільний. Так, Господи, Твою цілющу силу з неба зішли, торкнися тіла, погаси гарячку, вгамуй пристрасть і всяку таємну неміч. Будь лікарем рабові Твоєму, підійми його з постелі недуги і від ложа болю - цілим і здоровим, дай його Твоїй Церкві послушним і волі Твоєї виконавцем. Бо Тобі подобає милувати і спасати нас, Боже наш, і Тобі славу возсилаємо, Отцю і Сину, і Святому Духові нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.
 
Божественний Спасителю! Ти воскресив померлу доньку Яіра та сина вдовиці з Наїну; оце я приходжу до Тебе та зі сльозами в очах кличу: Ісусе, оздорови мою недужу дитину. Задля любові Твоєї до дітей, Ісусе, задля незліченних заслуг Твоєї хресної смерті, мій Спасителю, молю Тебе: змилосердься над моєю недужою дитиною і поверни їй втрачене здоров'я. Найліпший Ісусе! Не зсилай на мене цього тяжкого болю, щоб я дивився (дивилася) на смерть своєї дитини, а потіш мене в тяжкому смутку та дозволь, щоб я цю дитину виховав (виховала) Тобі, мій Господи й Боже, на славу, а святій Твоїй Церкві на користь. Але, Ісусе, не моя воля, а Твоя свята воля нехай діється: як Ти, Боже мій, хочеш цю дитину покликати до Себе, я в покорі піддаюся Твоїй святій волі. Ти, Ісусе, обдарував мене цією дитиною, тож як бажаєш, яготовий (готова), якАвраам, Тобі її віддати. Лише молю Тебе, Ісусе. Боже мій, укріпи мене, щоб я не впав (впала) під тягарем болю, а вистояв у терпеливому упокоренні Твоїй волі стосовно моєї дитини. Амінь.
 

 

Версія для друку

© 2011-2024 Дитяча недільна школа "Чадо"
Розробка © 2011-2024 Юрій Зінькевич
Дизайн © 2011 Анна Рибак