Обрати школу:

Ясла. Урок 7. Друга заповідь: Бог - один

 

Презентація: 2-a-zapovid.bog-odyn.pps (19 297 кБ) 

Презентація: yasla,-urok-7-_versiya-2_.pps (26 313 кБ) 

 

Дитячий "Отче наш"     Структура уроку

Любі дітки!

Ми з вами продовжуємо дуже уважно слухати нашого Небесного Батька - Його Заповіді.

Друга Божа Заповідь говорить нам про те, що Бог - один, немає інших Богів, і слухатися треба тільки Його. І нікого іншого!

Справа в тому, що є той, хто хоче сісти на Боже місце і примусити нас слухатися не Бога, а його.

Ще в раю один з янголів позаздрив Богові  і захотів бути, як Він - царем усього світу. Як тільки він це захотів, він став дуже злючим - Божим ворогом. Він задумав зіпсувати весь світ, створений Богом. А найбільше він захотів зробити зло людям, яких Бог дуже любив.

Саме цей ворожий янгол перетворився якось на змія (бо він уміє прикидатися) і намовив Адама і Єву не послухатися Бога та з`їсти заборонене яблуко. Якби Адам і Єва не послухалися змія, все було б добре - і вони, і ми з вами жили б у раю вічно разом із Богом.

Але, на жаль, перші люди забули про Божу заповідь і вчинили так, як навчив їх ворог. З тої пори почалися всілякі біди - райське життя для людей закінчилося.

Божий ворог дуже зрадів. Він зрозумів, що може впливати на людей, і задумав примусити всіх забути про свого Небесного Батька. Він прикидався начеб-то хорошим - богом - і заставляв людей до нього прислухатися.

Це він робить нас злими: якщо нам хочеться когось образити, зробити якусь шкоду або не послухатися своїх батьків, знаймо - це Божий ворог нас намовляє так само, як намовляв колись Адама і Єву.  Але ж він ворог! Він ворог і Бога, і людей, тому не можна його слухатися, щоб нам самим не стати такими ж злючими, як він. Просто не слухатися його і не робити нічого поганого!

Тоді злий янгол побачить, що він малий і безсилий. Ніякий він не цар і не бог! Він просто - злюка!

А справжній Бог - дуже-дуже добрий і зла нам ніколи не бажає.
Його, і тільки Його - нашого Небесного Батька - нам треба слухатися
і бути такими ж добрими і хорошими, як Він.

Коли ми разом з Богом, нам ніякий ворог не страшний!!!

 

 

Давайте ми з вами разом подивимося мультик "Про вовка і семеро козенят": історію про вовка, який прикидався хорошим, удавав із себе навіть маму-козу, але насправді залишався ворогом і хотів тілько одного - з`їсти козенят. Такого злого вовка нам треба не слухатися і двері свого серця йому ні за що не відчиняти! Тоді все буде добре!

 

Ось ще один мультик "Півник - золотий гребінець": про півника, який послухався злодійку-лисицю, відчинив їй віконце і трохи не потрапив їй на зуб...

Версія для друку

© 2011-2024 Дитяча недільна школа "Чадо"
Розробка © 2011-2024 Юрій Зінькевич
Дизайн © 2011 Анна Рибак