Обрати школу:

Ясла. Урок 9. Четверта заповідь: Божий день - неділя

 

Презентація: 4-a-zapovid---bozhiy-den---nedilya.pps (12 767 кБ) 

 

Дитячий "Отче наш"     Структура уроку

Сценарій уроку з ляльками

Любі дітки!

Четверта Божа заповідь говорить нам про те, що є особливий день, не схожий на всі інші. Називається він - неділя.

У всі інші дні люди зайняті своїми справами: навчаються в школі, працюють у полі або на заводі, щось конструюють, будують, шиють, прибирають, - цілими днями зайняті. Але наступає неділя, і тоді люди мусять перестати спішити, зупинитися  та підвести очі до неба і згадати Того, Хто на них звідти дивиться.

В цей день ми навмисно нічого не робимо, щоб ніякі справи не заважали нам згадати про Бога, Який створив і подарував нам такий чудовий світ, Який дуже любить нас і чекає, щоб ми до Нього прийшли.

В неділю рано вранці ми встаємо і йдемо у Божий дім, який називається - Церквою або Храмом. Там, у храмі, звідусіль на нас дивляться добрі очі ангелів, які дуже раді, що ми прийшли. Крім нас у храм в неділю приходить ще багато людей, і ми всі дружно молимося, дякуємо Бога за все, що маємо: за наше життя, мир, здоров`я, за наших батьків і друзів.

А щоб ми ніколи не забували і завжди пам`ятали про нашого Небесного Батька,  Він заповів нам, приходячи до храму, причащатися - куштувати Божий хлібчик, який дає нам батюшка із чаші. Цей Божий хлібчик особливий, святий - це Сам Бог годує нас небесною їжею, щоб ми були добрими і хорошими.

Вийшовши із Божого Храму і несучи в собі цю маленьку Божу часточку, нам хочеться робити багато добрих справ: слухатися своїх маму і татка, радувати їх, когось провідати, комусь допомогти, щось комусь подарувати, - тобто понести часточку Божого щастя іншим і поділитися з ними.

І так, почавши в неділю, треба робити добрі справи і в усі інші дні - все своє життя. Тоді і нам, і всім навколо буде дуже добре жити.

Давайте разом з вами подивимося мультик про маленьку білу мишку, яка всім старалася допомогти і, поки її друзі бавилися, встигла зробити багато добрих справ:

Мультфільм "Белая шкурка":

 


От ще одна історія про маленького віслючка, який дуже мріяв всім приносити користь:

Мультфільм "Заповітна мрія":

Версія для друку

© 2011-2024 Дитяча недільна школа "Чадо"
Розробка © 2011-2024 Юрій Зінькевич
Дизайн © 2011 Анна Рибак